Gyerekszobák egyszerre kékkel és rózsaszínnel

A gyerekek világában még mindig eléggé él az a sztereotípia, hogy ami rózsaszín az a lányoké, ami pedig kék az a fiúké. És mi a helyzet akkor, hogyha két különböző nemű kisgyerek kapja ugyanazt a szobát?
Választhatjuk ilyenkor az egyszerűbb utat, és a bézsek, zöldek felé fordulva biztonságban vagyunk, vagy ráléphetünk a járatlanabb vonalra, ahol ezt a két színt valahogy ízlésesen kellene összehozni. Lehetséges ez? Szerintünk igen, és erre az alábbi példák kellő bizonyítékot is adnak:

 ahr0chmlm0elmkylmkyzlmjwlmjsb2dzcg90lmnvbsuyri1dzwvaukjzvujfdyuyrldjzw9nvnhfujhjjtjgqufbqufbquf5b2clmkz4wmxuyxvmslhbquhxmu1qmzflmxp6nwsxytk1chpltxddrxclmkzzmtywmcuyrmrpdmfulmpwzw.jpg

Alexandra Evjen a kislányának és az akkor még csak a pocakjában növekedő kisfiának tervezte ezt a szobát. Nem sok helyen köszön vissza a kék, ott viszont mindig ugyanabban az árnyalatban, ettől pedig nagyon hangsúlyos lett. 

dsc_0229.jpg

Marg és Liz, egy nagy átalakítás keretében alkották meg ezt a szobát, amit első ránézésre belátjuk inkább csajosnak tűnhet. Ugyanakkor elég lenne csak a pokrócot kicserélni a szobában használt "derűs" kék árnyalatra, és máris már lenne a helyzet, nem igaz? 

suus-britta-bloggt-5.jpg

Az előzőeknél sokkal visszafogottabb megoldást találtunk Suzanne-nál, aki elsősorban a fekete, a fehér és a fa kombinációjával játszott. A színek csak egyetlen nagyobb felületen, és itt-ott becsempészte jelennek meg.

44264bdb5e05949150a0b853b52e6974.jpg

Ez a kép a Cyrillus termékeit ábrázolja, akikről Instagram oldalunkon is írtunk már. Az ötletet érdemes lehet ellopni tőlük, a bútorok lábainak, vagy egy-egy nagyobb felületének a lefestéséhez. 

oliverfurniture.jpg

A kép az általunk is már dicsért Oliver márka egyik ágyát mutatja be, és jól látszik, hogy itt csak a kiegészítők színeivel játszanak.

d4253710ebc83859a2149acd1310ad61.jpg

Ez a túlzásokban bővelkedő belső tér Tarina Lyell nevéhez köthető, bár mi elsősorban a Rocky Mountain tapétájának tudnánk be. Az ő termékeik egy külön posztot érdemelnek majd, az viszont mindenképpen Tarina munkáját dicséri, hogy aztán milyen szépen megtalálta a színek árnyalatát és harmóniáját a káoszban. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boonroom.blog.hu/api/trackback/id/tr4213734846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
http://boonroom.blog.hu/